200e lid!

DSC_2559-1024x683

Half augustus kwam op het secretariaat de aanmelding van een nieuw lid binnen. Deze aanmelding brengt het aantal leden dat momenteel bij het NHPS is ingeschreven op 200, reden om het nieuwe lid Annie Wilkens en haar Haflinger Caramoon een bezoek te brengen. Deze Haflinger is gekocht bij Paardenmelkerij Achterduijst van de familie Bouw in Nijkerk.

Al is Annie een echte Friezin, ze is toch ooit voor de liefde vertrokken naar Limburg. Caramoon is voor Annie haar eerste eigen Haflinger, maar ze is niet onbekend met het ras. Ze kent het karakter van de Haflinger vanuit haar vorige werk bij ‘In Draf’ in Wellerlooi in Limburg. Annie werkte daar met mensen met een beperking. Er werd onder andere gewerkt met ‘snoezelactiviteiten’ met paarden, een activiteit waarbij het contact met de paarden, het voelen van hun warmte en beweging, voorop staat.

Nu ze met haar twee zoontjes terug is in Drachten Friesland, wil ze met de Haflinger Caramoon haar werk weer oppakken, ook omdat het in die omgeving niet bekend is.
Er is nog een lange weg te gaan om Caramoon alle beginselen goed te leren en bij te brengen. Ook zal Caramoon in het voorjaar eerst een veulen krijgen van de hengst Abitte.
Annie is vooralsnog niet van plan om wedstrijden te gaan starten, maar wat niet is kan nog komen. Dit geldt eveneens voor het meedoen aan keuringen, hetgeen natuurlijk mede afhangt van het veulen dat ter wereld komt.
Bij het bezoek heeft Annie een goodybag met promotiespulletjes en een poloshirt van het NHPS ontvangen.

Wij wensen haar veel succes met haar nieuwe aanwinst en haar doel om mensen met een beperking te laten genieten van een paard! Wie weet zien we haar op een volgende bijeenkomst van het NHPS.

Het NHPS heeft de afgelopen zes jaar een koers uitgezet, waarbij het verbeterend fokken van de zuivere Haflinger voorop staat, met daarbij veel aandacht voor de sport. Met een prettige sfeer binnen de vereniging werken we aan het verder uitbouwen van het NHPS.

Gezien het stijgende ledenaantal slaat deze koers blijkbaar aan bij veel Haflinger liefhebbers. We groeien gestaag door, waardoor een gezonde en solide basis is ontstaan voor de toekomst.

Voelt u zich ook thuis bij deze groep van Haflinger liefhebbers, neem dan gerust contact met ons op via info@nhps.nl of kijk op www.nhps.nl

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.