Fokkerij

Sport

Recreatie

Bijeenkomsten studiegroepen fokkerij

Inmiddels zijn ze al bijna een vast gegeven, de bijeenkomsten van de studiegroepen fokkerij tijdens de wintermaanden. Volgens dezelfde traditie komen er ook ieder jaar meer mensen dan het jaar er voor. Zo hadden we dit jaar twee groepen van meer dan 20 zeer geïnteresseerde leden. Op 17 januari waren we te gast bij de familie Van der Es in het Groningse Onnen. Hier werden we zeer gastvrij ontvangen waarbij zelfs het gebak aan het thema gekoppeld was. Op 14 februari werden we warm ontvangen in de huiskamer van de familie Doeze Jager in Elst.

De avond bestond in beide gevallen uit drie delen; in het eerste deel heeft Geart Ludema zijn studie ten gelde gebracht en uitleg gegeven over verwantschap en inteelt en hoe deze twee te berekenen. Met het oog op het aanstaande dekseizoen een zeer belangrijk onderwerp waarvoor de aanwezigen nu de nodige handvaten hebben om zelf de inteelt te berekenen van een mogelijke paring. Hierna was het tijd om de paarden te bekijken. Zowel bij de familie Van der Es als bij de familie Doeze Jager waren de dames al dagen bezig met wassen en poetsen. En het moet gezegd, het resultaat was in beide gevallen onberispelijk; de aanwezigen hebben een bijzonder kwaliteitsvolle koppel paarden in uitstekende conditie kunnen bewonderen. Als afsluiting van de avond was er de mogelijkheid om vragen te stellen, een deel van de aanwezigen had hiervoor van te voren vragen ingestuurd en deze leverden genoeg discussie en stof tot denken op om tot in de late uurtjes door te praten over onze mooie hobby.

Twee buitengewoon geslaagde avonden waar we als fokkerij commissie met veel plezier op terugkijken. Nogmaals dank aan de families Van der Es en Doeze Jager voor de gastvrijheid en wij wensen iedereen een goed en succesvol veulen- en dekseizoen!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.