Fokkerij

Sport

Recreatie

Hengstenkeuring

De jaarlijkse hengstenkeuring staat gepland voor zaterdag 6 maart 2021. Uiteraard zouden we het liefst onze hengstenkeuring op dezelfde manier houden als de afgelopen jaren. Helaas is het nog niet te voorzien of dit allemaal mogelijk gaat zijn.

Ondanks dat gaan we wel alvast los met de voorbereidingen. Op zaterdag 6 maart vanaf 13:00, zal de hengstenkeuring plaatsvinden bij Manege Groenewoude te Woudenberg. De keuring is open voor 3-jaar of oudere hengsten voor keuring bij het NHPS/HPT en erkenning van 3-jaar en oudere hengsten bij het NHPS/HPT. Hiernaast is er de mogelijkheid om één- of tweejarige hengsten ter beoordeling te laten zien.

Normaliter is er de mogelijkheid om een reeds goedgekeurde hengst te laten zien in het showblok op de hengstenkeuring. De mogelijkheid voor aanmelding hiervoor gaan we wel opnemen in het inschrijfformulier. Mocht het echter zo zijn dat er vanwege de dan geldende regels rondom het coronavirus hier geen ruimte voor is dan komt dit onderdeel te vervallen. Maar meld u uw hengst wel alvast aan!

 

Selectie Weltausstellung 2021

De Weltausstellung gepland voor 3 t/m 6 juni 2021. Dit gaat dan uiteraard om de doorgeschoven Weltausstellung van 2020.

Voor de Weltausstellung van 2020 waren al een aantal van uw haflingers geselecteerd. Voor haflingers uit het geboortejaar 2017 of eerder blijft deze selectie staan. Let wel, u moet uw haflinger wel opnieuw bij ons aanmelden voor deelname! Maar u hoeft niet opnieuw deel te nemen aan de voorselectie voor de WT. Aanmelden kan via het formulier op de website welke over enkele dagen online zal komen.

Voor alle paarden die geboren zijn in 2018 of later geldt wel dat er een nieuwe selectieronde noodzakelijk is. Voor merries uit het geboortejaar 2018 is daarnaast een stamboekopname verplicht en voor merries uit het geboortejaar 2020 is daarnaast een jaarlingbeoordeling verplicht.

In februari 2021 zal vanuit het HPT het besluit komen of de WT wel of niet door zal gaan. Dit zal dan ook met u gedeeld worden. Tot die tijd houden we alle mogelijkheden open. Vooralsnog staan de selectie voor de WT en bijbehorende stamboekopnames en jaarlingbeoordelingen dan ook gepland met de hengstenkeuring van zaterdag 6 maart 2021. We houden u op de hoogte!

 

 

U kunt uw haflinger via dit formulier aanmelden voor de hengstenkeuring of selectie (hier klikken).

Ten slotte nogmaals de herinnering dat paarden voor de keuring niet geschoren mogen zijn en enkel voor op ijzers mogen staan!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.