Fokkerij

Sport

Recreatie

Ik ben Sophie Schoonwater,

23 jaar oud en ik woon in Neeritter vlakbij Weert. Dankzij mijn ouders ben ik al mijn hele leven op stal te vinden en reed ik mijn eerste wedstrijd toen ik 6 was. Mijn vader die vroeger een bekende springruiter was en nu meer dan veertig jaar hoefsmid is heeft mij de basis zo goed mogelijk aangeleerd. Ondertussen hebben we thuis op stal veel verschillende pony’s en paarden gehad waar ik nationale en internationale wedstrijden mee heb gereden. Met als hoogtepunt een vierde plaats bij de junioren op het Nederlands Kampioenschap in Mierlo. Daarnaast heb ik ook vele CSI** Grote Prijzen gereden en hiermee veel ervaring op mogen doen. Inmiddels heb ik ook mijn HBO opleiding Bedrijfskunde en agribusiness op de HAS Hogeschool afgerond en ben ik mijn eigen training- en handelsstal begonnen. Momenteel werk ik samen met een springstal in België en heb ik totaal 13 paarden om te trainen en te verkopen. Met de huidige paarden van 4 tot en met 8 jaar oud rijd ik momenteel B tot en met het ZZ wedstrijdniveau. Ik rijd hele goede jonge paarden dus de toekomst ziet er goed uit voor mij. Naast het rijden heb ik ook verschillende lesklanten en vind ik het leuk om mijn kennis te delen met anderen. Ik ben sinds kort lid van het talentenplan Limburg Future Pro vanuit Limburg Paardensport in samenwerking met Rob Ehrens & de KNHS.
Ik ben vooral actief op Instagram: @schoonwatersporthorses.

Mijn plannen zijn om de BLOM CUP, KWPN Kampioenschappen in Valkenswaard mee te rijden met een 5 jarige merrie voor een eigenaar. Als voorbereiding gaan we naar CSI Peelbergen. Daarnaast breng ik alle paarden uit voor verschillende eigenaren.

Tot ziens op het Haflinger Event

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.