Fokkerij

Sport

Recreatie

Verslag hengstenkeuring en -presentatie NHPS 2 maart 2019

Zeer geslaagde hengstenkeuring en –presentatie NHPS
Zaterdag 2 maart 2019 was Hippisch Centrum Groenraven in Houten het toneel van de hengsten van het NHPS.

Uit Oostenrijk waren de heren Hannes Neuner en Robert Mair afgereisd om samen met onze eigen juryleden Jan Oonk en Wim Grevers hengsten te keuren of te erkennen.

Na de keuring werden de reeds goedgekeurde NHPS-hengsten gepresenteerd, zowel aan de hand als deels ook onder het zadel en hiervoor was veel animo. Het was dan ook een belangrijk onderdeel van deze keuringsdag.

Helaas was bij de voor de eerste keer te keuren, dan wel te erkennen, hengsten één hengst afgemeld (met doktersattest) en werd een hengst van een lid van onze Belgische zustervereniging BTH niet gekeurd, omdat deze geschoren was. Dat is bij het HPT/NHPS/BTH niet toegestaan. De hengst kan eventueel in juli in België worden aangeboden voor keuring door de Tiroler jury.

Over bleef de reeds goedgekeurde 3-jarige hengst Starkey van Seadrift. Deze Sternwächter-zoon, geboren bij Nico van der Zee en in eigendom van Gijsbert Bouw, werd door de jury erkend, mits hij de Hengstleistungsprüfung met goed gevolg aflegt.

Voor de presentatie waren naar Houten gekomen: Abitte en Woody van Seadrift van Gijsbert Bouw; Adel van René Bouwman; Alpenschnee, Sternkönig en Blickfang van Frank Smeltink; Artos en Maigold van Hans van den Berg; Nassau van Maike Dijk; Schach en Winser-G van Gerrit Westerveld en Stellan van Wesley Heijink. De meesten werden aan de hand getoond en daarnaast kwamen de volgende hengsten onder het zadel:

Femke Hoekstra toonde met Woody van Seadrift een gedeelte van een proef; ze zijn pas een jaar samen, maar hopen binnenkort al in de L klasse te mogen starten.
Sternkönig werd gereden door Marijke Tepaske, die ervoor zorgde, dat de hengst zijn mooie ruime gangen liet zien.
Floor Bouwman liet, begeleid door muziek, zien dat zij en Adel inmiddels goed op elkaar zijn ingespeeld. Ze hebben in augustus 2018 samen ook deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen.
De hengsten Schach en Winser-G werden door Marinka Navis en Nienke Lankhof in een mooie pas-de-deux getoond, evenals Blickfang en Alpenschnee, gereden door Marijke Tepaske en Vera Sol.
Tenslotte liet Maike Dijk een mooie kür op muziek zien op Nassau.

Het is elk jaar weer mooi, dat je elkaar na een rustige paardenperiode, weer ontmoet op de hengstenkeuringsdag. Naast het genieten van mooie paarden, was er ook veel gezelligheid.

Foto's hengstenkeuring 2019

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.