Fokkerij

Sport

Recreatie

Uitslagen keuringsdagen NHPS, 14 en 15 augustus 2015 in Houten

Deze was ook dit jaar weer verdeeld over 2 dagen: vrijdags werd begonnen met de 3-, 2- en 1-jarige merries. De meeste 3-jarigen moesten nog beoordeeld worden voor stamboekopname.
Er verschenen 7 driejarige, 2 tweejarige en 6 eenjarige Haflingers voor de jury, die bestond uit de Oostenrijkers Hannes Neuner, fokleider van het HPT, geassisteerd door Robert Mair, bedrijfsleider van het Fohlenhof in Ebbs en de eigen internationale juryleden van het NHPS, Jan Oonk en Wim Grevers.

Jeugdkampioen werd de driejarige Hester van de Landsard (v. Stakkato) van Frans Doeze Jager. Hester werd op de stamboekkeuring in maart al opgenomen met 7,9 punten, waarmee ze Elite-kandidaat is.
De eveneens driejarige Lynn (v. Stakkato) van Diana Rezel, opgenomen met 7,5 punten, werd reservejeugdkampioen.

Zaterdagmorgen werd begonnen met de veulens. Maar liefst 14 hengst- en 18 merrieveulens presenteerden zich voor de jury, die zaterdag was aangevuld met Alain Stockemer uit Luxemburg.
Kampioen bij de hengstveulens werd Samber van de Edelweiss (v. Samarkand) van Hans van den Berg en bij de merrieveulens won de Stakkato-dochter Rosa van het Oudbroek, van Ton Verschoor. Als extra werd dit jaar aan de eigenaren van de eerste drie hengst- en merrieveulens een bedrag overhandigd als fokkerspremie, beschikbaar gesteld door sponsoren.
Ook werd zaterdag nog één driejarige merrie gepresenteerd voor de stamboekopname: Anne-Do van Steenbergen, van Miep van der Es, werd ingeschreven met 7,8 punten.

Na de middag was het tijd voor de merries van 4 jaar en ouder, die in 3 groepen werden gekeurd, met en zonder veulen.
De strijd om het kampioenschap spitste zich toe tussen de vierjarige Nifredil (v. Abendstern) van Roland Aarts en de zevenjarige Lilly van de Edelweiss (v. Wallenstein) van Diana Rezel. Uiteindelijk gaf o.a. het feit dat Nifredil een veulen aan de voet had, de doorslag: Nifredil werd algemeen kampioen en Lilly reservekampioen.

Het NHPS had voor alle (reserve)kampioenen een sjerp en een prijs. Ook had onze hoofdsponsor, Divoza, nog 2 dekens ter beschikking gesteld voor de kampioenen en voor alle veulens een halster.
Het NHPS kan terugkijken op een prachtig keuringsweekend. Het weer was prima en de stemming opperbest. Daar doen we het voor.

 

Uitslagen-NHPS-keuring-2015 (2)

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.