Fokkerij

Sport

Recreatie

Wereldtentoonstelling verschoven naar 2021

In 2020 zou in mei de Wereldtentoonstelling voor Haflingers plaatsvinden in Ebbs, Tirol. Veel fokkers hadden zich erop verheugd om, met of zonder paarden, naar dit evenement af te reizen. De paarden waren geselecteerd, er was al getraind, ook voor het showprogramma, de eerste entingen waren al verricht.

Wat was het een teleurstelling voor veel liefhebbers, toen bleek dat de coronacrisis roet in het eten gooide. Toen bekend werd dat de Wereldtentoonstelling niet kon doorgaan, heeft het HPT meteen een nieuwe datum vastgesteld voor volgend jaar.

Noteer deze nieuwe data: 3-6 juni 2021.

Dit geweldige evenement, dat normaal elke vijf jaar plaatsvindt, wordt georganiseerd onder de vlag van de Haflinger Welt- Zucht- und Sportvereinigung (HWZSV); de organisatie en uitvoering is in handen van het HPT in Tirol.
Alle bij de HWZSV aangesloten landen kunnen voor deze keuring een bepaald aantal Haflinger merries en/of hengsten inzenden. Het is een indrukwekkend gezicht om al deze keurig verzorgde Haflingers te zien in de tenten die dan bij het Fohlenhof in Ebbs zijn opgebouwd.

Erbij te zijn is al een belevenis, maar om zelf met een eigen Haflinger mee te doen aan dit evenement is een onvergetelijke ervaring!

Later dit jaar, als de voorwaarden voor inschrijving bekend zijn, zullen we deze publiceren op onze website. We hopen ook dan weer op een mooie opgave voor de keuringen en de show.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.