Scroll Top

Nel Oolman onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau

20240426_140947

Op 26 april is ons lid, vaste omroepster en oud teamlid van het NHPS Nel Oolman – van Gerrevink in haar woonplaats Harfsen compleet verrast. In “Ons Gebouw” kwam de burgemeester Sebastiaan van ’t Erve van de gemeente Lochem haar de onderscheiding uitreiken als “Lid in de Orde van Oranje Nassau”. Nel kreeg deze onderscheiding voor haar jaren lange inzet als vrijwilliger bij meerdere organisaties en verenigingen. Enkele personen vanuit het NHPS hebben hier aan bijgedragen door een motivatie en aanbeveling te onderschrijven en waren bij deze uitreiking aanwezig. Namens het NHPS feliciteren wij Nel met deze meer dan dik verdiende onderscheiding en hopen dat we nog vele jaren een beroep haar mogen doen.

Hier onder lees je de gehele tekst waarmee de burgemeester Nel Oolman toesprak:

Van 1981 tot 1993 was mevrouw Oolman voorzitter van zangvereniging Looft Den Heer in Harfsen.

Zij is medeoprichter, secretaris van en vrijwilliger bij “De Olde Deerns”. Een zang/cabaretgroep, die vanaf 2006 ongeveer 30 keer per jaar optreedt bij onder andere zorginstellingen, bijeenkomsten en andere verenigingen in verschillende provincies.

Vanaf 2009 is Nel Oolman lid van het kerkkoor Deo Gratias in Laren. Vanaf 2011 is zij bestuurslid en vanaf 2012 voorzitter. Ook is zij commissielid van het Kerstconcert. Vanaf 1980 schijft zij brieven, deelde tot eind 2022 voorbeeldbrieven uit en is collectant bij Amnesty International.

In 2013 was Nel medeoprichter van het Nederlands Haflinger Paarden Stamboek, een afsplitsing van de Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en De Haflinger. Zij verzette veel werk tijdens de oprichting en de opstartjaren. Zij is onder andere adviseur van het Dagelijks Bestuur en vertaler. Ook is zij presentator bij keuringen in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk.

Vanaf 2015 is Nel Oolman lid van de werkgroep Bijzondere Diensten van de Protestantse gemeente Harfsen. Ook is zij lid van de Kerkenraad, ouderling, scriba, lid van de Cantorij en gastvrouw. Mevrouw Oolman is vanaf 2019 vrijwilliger bij Stichting Ontmoetingsplek De Veldhoek in Harfsen. Zij organiseert maaltijden en gezellige middagen. En zij is redactielid van het kwartaalblad De Uitkijk.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.