Fokkerij

Sport

Recreatie

Aanmelding van veulens/paarden voor registratie

Na de inschrijving als combinatielid van het NHPS kunt u uw Haflingers aanmelden voor registratie bij het Haflinger Pferdezuchtverband Tirol (HPT).

  • Voor de aanmelding van een veulen stuurt u het geboortebericht (of kopie/scan) naar het secretariaat. Wanneer de moeder niet is/wordt geregistreerd bij het HPT, vragen wij u, voor controle van de afstamming, kopieën van de pagina’s van het paspoort van de moeder te sturen waarop de naam van de merrie en de afstamming vermeld staat. Wij sturen de informatie door naar Tirol. U ontvangt daarna bericht over het chippen en schetsen van uw veulen, waarna het veulen (mits raszuiver) wordt ingeschreven in het ‘Grundbuch’ en het paspoort door het HPT wordt afgegeven.
  • Voor de registratie van 1- en 2-jarige Haflingermerries vragen we u kopieën van de pagina’s van het paspoort waarop de naam van het paard en de eigenaar staat en ook van die waarop de afstamming vermeld staat, naar het secretariaat te sturen. Gemakshalve zouden we het op prijs stellen wanneer er een kopie van het afstammingsbewijs wordt aangeleverd.
    Het HPT controleert dan de afstamming en beoordeelt of de merrie raszuiver is en kan worden ingeschreven in het ‘Grundbuch’ of, na beoordeling door het HPT, in het ‘Grundbuch I’.
  • Ook voor de registratie van reeds in een stamboek opgenomen Haflingermerries vragen we u kopieën van de pagina’s van het paspoort te sturen waarop de naam van het paard, de eigenaar en van de pagina’s waarop de afstamming vermeld staat. Het HPT controleert ook hier de afstamming en beoordeelt of de merrie raszuiver is en kan wordt ingeschreven in het ‘Stutbuch’.
  • Voor de registratie van hengsten geldt dat deze raszuiver moeten zijn om voor registratie in aanmerking te komen. Ook hiervoor kan dezelfde informatie worden aangeleverd als bij merries. (tenzij de hengst op 3-jarige leeftijd in Tirol is goedgekeurd). Hengsten blijven tot een mogelijke goedkeuring bij het NHPS/HPT ingeschreven in het ‘Grundbuch’.
  • Hierboven is alleen datgene vermeld dat van belang is voor de eerste aanmelding. Verdere informatie over regels en voorwaarden voor registratie vindt u onder het kopje ‘Informatie’ > fokkerij, in het fokprogramma.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.